Veelerveen eerste dorp dat coöperatieve aanpak hanteert bij het maken van een Wijk Energie Plan


Alle gemeenten zijn verplicht tot het maken van Wijk Energie Plannen (WEP), waarin zij vastleggen wat het beste alternatief is voor verwarmen met aardgas. Inwoners uit Veelerveen hebben samen met hun gemeente de Coöperatieve Aanpakkers ingeschakeld, wat inhoudt dat inwoners zélf hun buurt- en dorpsgenoten informeren over wat een Wijk Energie Plan is, en welke alternatieve vormen van verwarmen mogelijk zijn. Daarnaast vragen zij aan hun buurtgenoten welke wensen en verwachtingen zij hebben, om die vervolgens vast te leggen in het Wijk Energie Plan. Doel is dat alle wijkbewoners het plan op handen dragen. De Groninger Energiekoepel, GrunnegerPower en het NMF helpen de inwoners met hun coöperatieve aanpak. Midwolde, Lettelbert, Oostwolde en Zuidwolde schakelde eerste al de Coöperatieve aanpakkers in, en doorliepen een versneld traject ten behoeve van het Programma Aardgasvrije Wijken. Het energie-initiatief in Veelerveen is het eerste initiatief dat de volledige aanpak doorloopt. Voor meer informatie: http://greksite.wixsite.com/grek/wat-is-grek

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square