Geslaagde informatiebijeenkomst verduurzaming voor bewoners van Verenigingen van Eigenaars in Selwer


logo

SELWERD - Dertig buurtbewoners liepen op woensdagavond 12 juni uit voor de bijeenkomst over verduurzaming, speciaal voor bewoners van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) in Selwerd. Daar werden zij geïnformeerd over de mogelijkheden om als VvE te verduurzamen.

‘Het verduurzamen van je VvE is niet eenvoudig. Maar het goede nieuws is: je hoeft niet morgen klaar te zijn. Maar zorg er wel voor dat je nú begint en neem verduurzaming op in het meerjarenplan van de VvE. Zo weet je dat je goed bent voorbereid als het dak bijvoorbeeld moet worden vervangen. In dat geval kun je direct dakisolatie meenemen. Door natuurlijke momenten te gebruiken, wordt een verduurzamingsmaatregel financieel aantrekkelijker,’ vertelde Marieke Wiersma.

Tijdens de bijeenkomst stonden de persoonlijke wensen van bewoners, om in VvE-verband aardgasvrij te worden, centraal. Bewoners konden hun vragen stellen aan thematafels. Die tafels gingen over de mogelijkheden voor isolatie en zonnepanelen, warmte, financiering & subsidies en communicatie met andere bewoners.

Vragen die veel gesteld werden, waren: ‘Waar kan ik direct mee beginnen? En kan ik begeleiding krijgen bij het traject?’ Sunny Selwerd werkt samen met partijen die VvE’s helpen met het opstellen van een meerjarenplan voor verduurzaming. Dat begint met het inventariseren van de wensen van de bewoners, en eindigt met een meerjarenplan en hulp bij de uitvoering van maatregelen. Het uitgangspunt is om altijd te werken naar een optimale combinatie van maatregelen, zodat CO2 én kosten worden bespaard.

De bijeenkomst voor VvE’s werd georganiseerd door Sunny Selwerd: het platform in Selwerd, dat faciliteert dat bewoners kunnen meedenken, meepraten en meedoen aan de wijkverbetering. Partijen als de Gemeente Groningen, Groningen woont SLIM, Buurkracht, Grunneger Power, WarmteStad en Fonds Nieuwe Doen waren aanwezig om inhoudelijke onderwerpen verder toe te lichten. Direct aan de slag met jouw VvE, of samen met je straat verduurzamen? Meld je dan bij Sunny Selwerd, via: ​ info@sunnyselwerd.nl​ .

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square