Zuidhorn gaat vol voor zonnepanelen

Veel animo voor zonnepanelenactie van groep bewoners

Twee bewonersgroepen van Zuidhorn, Buurkrachtbuurt Oostergast en Buurkrachtbuurt Briltil en omgeving, hebben hun krachten verenigd. Samen hebben ze een zonnepanelenactie opgezet waar álle inwoners van Zuidhorn aan kunnen meedoen. En die bewoners zijn geïnteresseerd! Dat blijkt uit de opkomst van maar liefst 90 mensen tijdens de twee bijeenkomsten deze maand. Ruim zestig mensen hebben inmiddels een offerteaanvraag gedaan bij Enie, de door de buurtteams geselecteerde zonnepanelenleverancier. Het speciale zonnepanelenaanbod is wegens succes verlengd tot 31 mei. Bewoners kunnen hun interesse aangeven op de buurkracht-appof door zich aan te melden via www.enie.nl/buurkracht-zuidhorn. ​De gemeente Westerkwartier steunt de zonnepanelenactie vanuit het project Energieke Buurten Westerkwartier.

Foto: de bijeenkomst trok een volle zaal

Buurkracht als eerste stap

De buurteams zijn zeer tevreden over dit project en hebben de smaak te pakken! Ze zijn druk aan het nadenken over een vervolg, bijvoorbeeld op het gebied van deelauto's en isolatie. En dát is precies de kracht van Buurkracht. Door op een laagdrempelige manier met Buurkracht en je buren kennis te maken met energiebesparing is de volgende stap een stuk dichterbij. Zo maken veel dorpen de tweede stap naar grotere projecten zoals collectieve zonneweides of een dorpsmolentje.

Buurkracht-app

De buurkracht-app is een handige app om te zien welke acties er bij jou in de buurt plaatsvinden. Door via ‘doe mee’ je interesse te tonen, ontvang je gericht informatie over de actie, zoals de zonnepanelenactie in Zuidhorn. De app is gratis te downloaden via de App/Play-store, zoek op 'buurkracht'. Op de website van Buurkracht staat een uitgebreidere uitleg over de app.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square