Evaluatie postcoderoosregeling en salderingsregeling


De postcoderoosregeling is landelijk geëvalueerd. Minister Wiebes heeft naar aanleiding hiervan een brief naar de tweede kamer gestuurd. In deze brief schetst Wiebes zijn ideeën over nieuwe regelingen die de salderingsregeling en postcoderroosregeling in de toekomst vervangen.

Met betrekking tot de salderingsregeling denkt de minister aan een terugleversubsidie. Hij wil de terugverdientijd van zonnepanelen op zeven jaar te houden. Jaarlijks wordt er een subsidieplafond opgesteld. De precieze hoogte van de subsidie staat nog niet vast.

De minister onderzoekt nog hoe coöperatieve energieprojecten in deze nieuwe regeling passen, de opzet is om er een regeling van te maken. Daarbij geeft hij aan dat de "stimulering van energiecoöperaties niet ten koste gaat van de beschikbare middelen voor de terugleversubsidie".

Op dit moment zijn veel Groningers bezig met coöperatieve energieprojecten. De postcoderoosregeling blijft in zijn huidige vorm tot 2020 ongewijzigd. "Hiermee bied ik zekerheid aan projecten in voorbereiding" aldus de minister. Daarnaast kijkt Wiebes naar een 'centrale ontwikkelfaciliteit' waarmee coöperaties aanloopkosten kunnen financieren.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square