GrEK inspiratiedag... het vervolg!

Natuurlijk was er sfeer op die 22e april op de GrEK-inspiratiemiddag in Garnwerd, maar dat proef je alleen als je er bij bent geweest. Het gaat er nu om dat we met de die middag gegeven workshops aan de slag kunnen. Hieronder een korte opsomming van mogelijkheden met het emailadres van de mensen die je zeker even moet mailen als je een werkvorm/activiteit ook in jóuw dorp wilt.

Wonen zonder gas

Sven Hendrikman, bestuurslid van Grunneger Power, vertelde over gasloos wonen aan de hand van de verbouwing van zijn eigen huis, een voormalig kerkgebouw. Hoe je relaxt en zonder plannen vooraf ook energieneutraal kunt worden.

sven.hman@gmail.com

Liedjes over Groningen

Marlene bakker stak ons een hart onder de riem en stal het daarna ook weer met 'haar lied "Laat Groningen niet zakken". Eigenzinnig, warm en met dialectpower sloot ze naadloos aan bij wat er over het voetlicht kwam deze dag.

www.marlenebakker.nl

Stap samen met andere huurders over op zonne-energie

Marieke Wiersma vertelde over 'Huren met Zon', een project waarbij huurders geld bespaarden doordat de woningcorporatie zonnepanelen op het dak legde. Als je samen met de woningcorporatie in jouw dorp zonnepanelen op huurhuizen wilt leggen, neem dan contact op met Wouter: wouter.tamminga@grek.nl.

Wil je ook een elektrische deelauto in jouw dorp?

Eric Bakker polste de animo voor een elektrische deelauto. Een groene oplossing voor mensen in de dorpen om van hun tweede auto af te komen. Wil jouw coöperatie of dorpsvereniging een dorpsauto? Mail dan naar Eric:

eric.bakker@grek.nl

Leen gratis een energie-leskist en een leerkracht

Jantine Koppert demonstreerde de energie-leskist die je van de Groninger Energiekoepel kunt lenen. In Kantens werd de les ingezet bij het starten van een coöperatie. Daardoor betrek je ook meteen de jeugd bij je initiatief. Wij geven deze lessen op aanvraag. Informeer hiernaar bij Jantine:

jantine.koppert@grek.nl

Bespaar energie met Buurkracht

Martin van der Kooij presenteerde het succesvolle Buurkracht dat door bewoners wordt ingezet als eerste stap naar een energieneutraal dorp. Wil jij ook energie besparen met het dorp? Het is gratis en je kan er zo mee beginnen zonder eerst een coöperatie op te richten. Het enige dat je hoeft te doen is een mail sturen: hanna.devries@grek.nl

Laat je inspireren door Ecodorp Noordeland

Het verhaal van Ecodorp was inspirerend. Ecodorp Noordeland bestaat uit een twaalftal enthousiaste mensen die in Ter Apel een ecodorp willen vestigen. Kijk op www.ecodorpnoordeland.nl

Doe mee aan de brei-actie van Milieudefensie en Agnes Bakker

Agnes Bakker van 'breienmetagnes'. leerde de aanwezigen breien voor Groningen en deelde een werkpakket uit waarmee je in je dorp en met je initiatief aan kunt haken om heel nederland duidelijk te maken dat we van het gas af moeten. Wil je ook meedoen? Stuur een mail naar: breienmetagnes@gmail.com

Breng structuur aan in het energieproject

Tijdens de workshop projectmatig werken hebben Harm Jan Prins en Joris de Winter samen met de energiecoöperaties de knelpunten die je tegenkomt tijdens een energieproject in kaart gebracht. Wil je ook hulp bij het structureren van een gezamenlijk opwekproject? Stuur een mailtje naar: harmjan.prins@grek.nl

Krijg een gratis communicatieplan

Japke Brouwer deelde communicatieplannen uit, zodat energie-initiatieven beter in staat zijn met regelmaat informatie naar buiten te brengen en input van dorpsgenoten te vragen. Wil je ook een invul-communicatieplan? Stuur een mailtje naar:

japke.brouwer@grek.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags