Eén loket subsidie lokale energiecollectieven


Inwoners van de provincie die een coöperatief energie-initiatief willen starten kunnen subsidie aanvragen bij één loket, het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts.

 

Voorheen waren er twee loketten: het Servicepunt voor energiecollectieven binnen het aardbevingsgebied en de Provincie voor energiecollectieven daarbuiten. Door het samenvoegen is het voor aanvragers nu duidelijker waar ze aan moeten kloppen. Ook worden alle aanvragen beoordeeld door dezelfde toetsingscommissie, waardoor met één maat gemeten wordt.

Het gaat hier dus niet om een nieuwe subsidie. Energiecollectieven die reeds aanspraak hebben gemaakt op een van beide subsidies, kunnen niets extra's aanvragen bovenop de € 10.000 die per collectief beschibaar is.

De subsidiepotjes

Voor het aardbevingsgebied komen de middelen uit het leefbaarheidsprogramma Lokale Energietransitie van Kansrijk Groningen (NCG). Voor het andere deel van de provincie komt het uit het leefbaarheidsprogramma van de Provincie. Daarnaast vindt nauwe afstemming plaats met het Loket Leefbaarheid.

Meer informatie

Criteria en voorwaarden en het aanvraagformulier voor de subsidie vindt u hier.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square