Wat zet je op de FB-pagina van jouw coöperatie?


Geen tijd voor het hele artikel?

Onderaan vind je websites die je kunt delen op jouw pagina.

Besteed je tijd slim en plaats berichtjes die jouw dorps- en buurtgenoten écht leuk vinden. Daarvoor moet je eerst weten wat jouw doelgroep wil zien. Ga een avond googlen zodat je iets meer te weten komt over mensen die in jouw dorp of buurt wonen (zie bijv. de website van SPG).

Wil je het écht goed aanpakken? Kijk dan op de website van motivaction: https://www.motivaction.nl/mentality. Daar vind je vijf groepen mensen op wie je de Facebookposts kunt afstemmen. Als je weet wíe er in jouw regio woont en welke groep van Motivaction oververtegenwoordigd is in jouw regio, dan kun je aan de slag met Facebook.

Houd altijd je eigen doel voor ogen. Je schrijft geen berichten omdat Facebook je hobby is, je schrijft omdat je meer leden wilt voor je coöperatie. Geef een link naar de website of zet het e-mailadres erbij.

Hieronder een voorbeeld van verschillende categorieën met tips voor websites waar interessant materiaal op staat voor jouw Facebookpagina. Deze tips zijn gericht op mensen die bereid zijn om iets aan het milileu bij te dragen, maar voor wie de praktische haalbaarheid en de prijs ook een rol speelt.

1. Energie en geld besparen: werken aan een beter milieu gaat makkelijker als je er zelf voordeel bij hebt. Op de website van Milieucentraal staan adviezen voor energie besparen en het leuke is: ze vermelden erbij hoeveel keiharde euro's je eraan verdient. Op de website van Hierbespaart staan aanbiedingen van energiebesparingsproducten, zoals een waterbesparende douchekop. Zet achter elke Facebookbesparingspost zoiets: “Wil je nog meer doen voor het milieu én voor je portemonnee? Word lid van onze coöperatie. Op onze website vind je meer informatie.”

* https://hierbespaart.nl/paginas/partners

* https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/snel-besparen/

2. Goedkope en duurzame uitjes: maak een lijst van alle instellingen in jouw buurt, ga naar de websites en houd de agenda's bij. Als er een gratis of goedkoop uitje voorbij komt, dan post je die op Facebook. Je kunt ook wandel- en fietsroutes delen, of mensen wijzen op een leuke speeltuin ergens in een woonwijk. Post alleen de uitjes die goedkoop én duurzaam zijn, dat betekent dat je er lopend of op de fiets naartoe kunt of dat het uitstapje niet veel extra energie kost, bijvoorbeeld een boswandeling. Hieronder een aantal websites, waarvan een aantal vooral geschikt zijn voor coöperaties in Oost-Groningen. Zet achter elke uittip zoiets: “Deze uittip wordt geadviseerd door coöperatie X. Wil je meer weten over energie besparen of opwekken? Kijk op onze website of stuur een mail naar …, dan sturen wij je meer informatie”

* www.groningenlandschap.nl

* https://www.oostgrunn.nl/gemeente-menterwolde (http://heemtuinmuntendam.nl/evenementen/)

* http://www.museumnienoord.nl/nieuws/extra-kinderactiviteiten-in-oktober

* http://middengroninger.nl/mac-nieuws

3. Goedkope, lokale seizoensrecepten: duurzaam leven, betekent vaak ook duurzaam eten. Voor €2,60 per dag kun je gezond en duurzaam eten, stelt een expert van het voedingscentrum. Op Kliekipedia vind je receptinformatie voor kliekjes en ook tips om verspilling tegen te gaan en wie een avond lang Youtube-filmpjes wil kijken, kan zich vermaken met allerlei filmpjes over overrijp fruit. Milieucentraal heeft een groente- en fruitkalender waarmee je checkt wat de seizoensproducten zijn. Maak de post extra aantrekkelijk voor jouw eigen dorp of buurt door recepten uit de eigen regio te posten. En wie weet: misschien hebben jouw Facebookfans een recept dat ze willen delen? Zet onder elke Facebookpost zoiets: “Wil jij ook iets doen voor onze regio? Geef jouw Groningse recept door voor de Facebookpagina. Je kunt ook lid worden van onze coöperatie, dan draag je bij aan energiebesparings- en opwekprojecten. Stuur het recept of de informatie aanvraag naar [emailadres]”

* http://www.kliekipedia.nl/

*Hoezo 50 kilo? Van het voedingscentrum : https://www.youtube.com/watch?v=1kZZd7XRsPo&list=PLiBhru9DzrzS6lPlC5tlAxCldVg2adsMs

* https://www.milieucentraal.nl/milieubewust-eten/groenten-in-de-hoofdrol/groente-en-fruit/

* http://www.groningerrecepten.nl/html/recepten.html

* http://www.flappie-39-46.nl/Familie/Koken/CD-Best/Recept-Best/Streek-Best/Groninge.htm

* https://groentefruit.milieucentraal.nl/

Als je ontdekt hoe jouw vrienden reageren, kun je meer berichten plaatsen over dingen die ze leuk vinden en andersom: wat niet aanslaat doe je niet meer. Heb even geduld, het duurt even voordat je vrienden doorhebben waar je mee bezig bent. Check regelmatig je Facebookstatistieken om te ontdekken welke berichten veel bekijks hadden: https://www.facebook.com/business/learn/facebook-page-insights-basics

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square