Duurzaam Menterwolde levert zonnestroom in 2017


Duurzaam Menterwolde treft voorbereidingen voor het plaatsen van duizenden zonnepanelen op het terrein van de vroegere crossbaan aan de Industrieweg in Zuidbroek. Het is de bedoeling dat deze zonneweide in het voorjaar van 2017 de eerste stroom opwekt. Als alles goed gaat wordt dit het eerste park voor opwekking van duurzame energie uit zonlicht in de provincie Groningen.

Hoe werkt het?

  • Het is een project op basis van de postcoderoos regeling.

  • Dat betekend dat iedereen die woont in het gebied van postcode 9636 (Zuidbroek), het hart van de roos, kan deelnemen. Verder de mensen die wonen in de aangrenzende postcodes, de bladen van de roos. Dat zijn postcode 9635 (Noordbroek, 9679 (Scheemda), 9651 (Meeden), 9649 (Muntendam), 9633 (Tripscompagnie)en 9611 (Sappemeer). Totaal 10800 adressen. Als er gemiddeld 6 panelen worden afgenomen betekend dat we ongeveer 600 deelnemers nodig hebben. Op dit moment kunnen we een rendement van 5% bieden. En mogelijk meer als de eerste kamer het wijzigingsvoorstel regeling verlaagd tarief aanneemt.

We werven klanten door het plaatsen van advertenties en artikelen, het organiseren van informatiebijeenkomsten en het staan op markten en bij buurtsupers.

Dat is tijdrovend en vraag veel van onze kaderleden. Dus als er mensen zijn die willen helpen GRAAG.

Ook hebben we een aparte website geopend www.sunbrouck.nl

Meer info bij Peter de Wekker: 0615397979 of info@sunbrouck.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square