Weer een coöperatie in Noord Groningen!


Afgelopen maandag, 7 september, was voor Warfhuizen het moment daar voor de ondertekening van het lidmaatschap van de GrEK, en het contract met het energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam. Joris de Winter (foto 2) gaf nog even wat laatste uitleg, waarna de voorzitter van Dorpsbelangen, Hilbert Geerling, onder toeziend oog van drie dorpsgenoten, de formulieren ondertekende.(foto 1) In het dorp was men al langer geïnteresseerd in duurzame energie, en op diverse daken lagen al zonnepanelen. Er was dan ook grote belangstelling voor het Energie Initiatief De Marne, dat op 4 maart een voorlichtingsavond verzorgde in De Warf. Veel ideeën en vragen kwamen toen ter sprake. Ook daarna bleven de Warfhuisters doordenken en praten, hetgeen resulteerde in genoemde feestelijke gebeurtenis.

Vanaf nu kan Warfhuizen voor vragen en ondersteuning de GrEK benaderen, energie afnemen van NLD, en hiermee een spaarpotje creëren: 75 Euro per jaar voor elk aangesloten huis levert een aardig bedrag op voor een duurzaam of sociaal doel. Gefeliciteerd, Warfhuizen! EndFragment

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square