Noord Groningen is een coöperatie rijker!

Op 1 september is de Hogelandster Energie Cooperatie opgericht. De coöperatie wil het duurzaam produceren van energie stimuleren in de ruimste zin. Het is tijd, vinden de oprichters, om daar in ons gebied nog meer vorm aan te geven.

De cooperatie zal zich daarvoor bedrijfsmatig richten op in- en verkoop van duurzaam, bij voorkeur regionaal opgewekte energie. Ook het stimuleren en realiseren van besparingen op het energiegebruik ziet de cooperatie als een deel van haar taak.

De coöperatie heeft gewone leden, zoals zovele coöperaties: personen, maar ook verenigingen en stichtingen, bedrijven en instellingen kunnen lid worden.

Het bestuur van de coöperatie bestaat uit de drie oprichters: Raymond Kruyer, Hennie Schoenmaker en Jan Hink, die u hier op de foto ziet: Zij tekenden afgelopen dinsdag de statuten bij notaris Hilgen in Leens.

De Hogelandster Energie Cooperatie (De HEC!) is de eerste cooperatie in haar soort in Noord Groningen. Het is een van de vele initiatieven die opbloeien in de groeiende beweging om Groningen meer energieonafhankelijk te maken.

De oprichters zien mogelijkheden om energie dichter bij de mensen te brengen: meer zelf opwekken, meer geld in de regio houden en mogelijkheden maken om extra te investeren in onze provincie. Omdat het een cooperatie voor dit gebied is zullen winsten voor en door de leden ook weer in dit gebied worden teruggebracht

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square